De coaches

Anke

 

Zeven jaar geleden ging ik samen met twee vriendinnen paardrijles geven aan een jongen met een verstandelijke beperking en autisme. Dit vond ik zo leerzaam in vele opzichten dat ik na mijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen besloot mijn master in Pedagogische Wetenschappen te doen, met als afstudeerrichting verstandelijk gehandicaptenzorg.  Ik ben in de VGZ gaan werken, eerst als pedagogisch begeleider en vervolgens als orthopedagoog. Drie jaar geleden heb ik mijn activiteiten met paarden en deze doelgroep geprofessionaliseerd. Ik had behoefte aan meer opleiding en besloot bij het Educatief Centrum Keulseweg een opleiding tot Equine Assisted Coach te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om gecoacht te worden met behulp van paarden. En dat wil ik nu anderen ook laten ervaren.


 

Lenore

 

Van huis uit ben ik humanistisch geestelijk begeleider. Ik heb als raadsvrouw bij de Politie en Defensie gewerkt en nu ben ik werkzaam in het onderwijs op het vlak van identiteit en filosofie.  Zodoende heb jarenlang ervaring opgedaan in het bijstaan van mensen.

Mijn expertise ligt op het vlak van oprechte aandacht hebben voor voor ieders unieke verhaal. Ik heb veel gewerkt met diversiteit en persoonlijke, mentale en morele weerbaarheid.

Bij paarden gaat het niet om vroeger of later maar om het hier en nu. Ze zijn aanwezig zonder oordeel, een eigenschap waar mensen veel van kunnen leren. Tijdens de opleiding tot Equine Assisted Coach heb ik zelf mogen ervaren hoe de kracht van paarden een waardevolle toevoeging kan zijn in het coachtraject. Ik kijk ernaar uit anderen te begeleiden en kennis te laten maken met paardenkracht. 

Aranka
 

Vanaf jonge leeftijd vormen paarden een rode draad in onze levens. Toen wij zestien waren kochten we samen ons eerste paard: Aranka, een eigenwijze Haflinger van vier jaar oud. Vanaf toen begon het grote leren. We hebben ervaren hoe het omgaan met Aranka ons telkens weer naar de kern bracht. Paardrijden ging niet alleen meer om de kick van samenwerken met zo’n machtig dier maar ook om zelfreflectie op wie we zijn en op wat wat we voelen. We ervaren de omgang met Aranka soms als confronterend en zien haar tegelijkertijd als onze meest directe leermeester.

Zeventien jaar later is zij de bron van ons bedrijf Aranka coaching, een wijze coach op leeftijd.

Wil je meer informatie of een afspraak?

Neem contact op via het contactformulier of mail ons op info@arankacoaching.nl

© 2016 Aranka Coaching

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon